Gyermekeknek, fiataloknak

Gyermek- és ifjusági irodalom, hittankönyvek, stb.


Blaskó Mária: Isten kertje

Rövid történetek a szentekről az év minden napjára

Eredetileg megjelent: 1941

Kapisztrán Szent János Kiadó, 2016.

  • Könyv változat:
    • Formátum: A5-ös méret, puhakötés
    • Terjedelem: 248 oldal
    • Ár: 3990 Ft Megrendelés
    • ISBN 978-615-80385-4-6
  • Elektronikus változat:Ez a könyv egy 1941-es könyv hasonmás kiadása.

Eredetileg megjelent:

Blaskó Mária: Isten Kertje
Szent István-Társulat, Budapest, 1941.

Nihil Obstat. P. Franciscus Zsíros S. J., censor dioecesanus. Nr. 7990/1941. Imprimatur. Strigonii, die 30. Ocobris 1941. Dr. Joannes Drahos, vicarius generalis.

Stephaneum nyomda Budapest, VIII. Szentkirályi-utca 28. Felelős: ifj. Kohl Ferenc.

A könyvet Györgyfi György rajzai díszítik.

Idézet a könyv előszavából:

Kedves gyermekek, […] ez a könyv egy Tündérországnál szebb világba vezet benneteket, és ami a fő: nem mesevilágba, hanem olyanba, amely valóban létezik! Ez a való, gyönyörű szép, földöntúli világ az “Isten Kertje”. Mert Isten Kertjének nevezem azt a szép mennyországot, amelynek virágai az angyalok és megdicsőült szentek.

Ha ismeritek a mesealakokat, mennyivel illőbb, fontosabb, szebb és hasznosabb, hogy Isten Kertjének valóban létező alakjait, a szenteket megismerjétek. Ennek a könyvnek változatos, érdekes történeteiben megismeritek a szenteket. […]

Nagyon sok szent van. Az év minden napjára több szentnek a névünnepe is esik. Nem is lehetne ebben az egy könyvben megírni az összes szenteket. Azért egy napon csak egy szentet vettünk, a legnevezetesebbet, vagy azt, akinek a neve ismeretes, hogy mindenki megtalálhassa neve védszentjének élettörténetét. […]

Minden nap vegyétek elő és olvassátok el az aznapra eső történetet. A történet végén lévő kis oktatást pedig – amire az aznapi szent életének példája tanít – szívleljétek meg, igyekezzetek követni és rövid fohászban kérjétek is annak a szentnek égi pártfogását.

Blaskó Mária (1891–1956) tanárnő, írónő a háború előtti világ ismert szerzője volt. Emlékét számos mesekönyv, regény, színdarab, ismeretterjesztő mű, imakönyv és katolikus lelkiségi írás őrzi. A világháború után (hazafias és keresztény szellemiségük miatt) ezek a könyvek többé már nem jelenhettek meg nyomtatásban.

Ezekből a könyvekből szeretnénk néhányat újra a mai gyermekek kezébe adni.Kapcsolódó kiadványok:

Ugyanezen írónő mesekönyve:

Blaskó Mária: Jaj de szép! (1929)

Elbeszélések és versek gyermekek számára

 1990 Ft
 Letölthető