Könyvek az Egyház jelenlegi válságáról

Könyvek arról, hogy mi történik a Katolikus Egyházban

Videóink

Beszédek, előadások, stb.


Donald J. Sanborn: Miért nincs helye katolikusoknak a Novus Ordóban?

Budapest, 2016. április 2.

Kapisztrán Szent János Kiadó, 2016.
Donald J. Sanborn püspök úr 2016. április 2-án Budapestre látogatott; ekkor hanzott el e könyv alapját képező előadás. Alább megtekinthetó az előadás (feliratozott) felvétele.

Az alábbiakban a könyv ismeretése olvasható.

XXIII. János […] még a hatvanas években arról biztosított bennünket […], hogy a II. Vatikáni Zsinat az Egyházban semmi lényegeset nem fog megváltoztatni, csupán a hagyományos tanítást fogja új módon elénk tárni. […]

Mivel a katolikus hierarchia állította, hogy semmi sem változott meg lényegesen, így – még ha vonakodva is – még azok is elfogadták II. Vatikáni Zsinat változtatásait, akiknek ellenérzéseik voltak ezzel kapcsolatban.

Ahogyan azonban fokozatosan kibomlottak a változtatások részletei, sokan kezdték észrevenni, hogy azok nem pusztán mellékes változtatások – ezért született meg a hagyományhű [katolikus] mozgalom.

A változásokra adott válaszuk alapján a katolikus hívek három csoportra oszthatóak. Melyek ezek a csoportok, és melyek az őket vezérlő alapelvek?

Mi az Egyház jelenlegi problémájának megoldásához vezető helyes módszer? Az, ha az Egyház szervezetén belül munkálkodunk, vagy az, hogy „az Egyházon kívül helyezzük magunkat”? Egyáltalán, mit jelent kilépni az Egyházból; ki van kívül, ki van belül?

Ezeket a kérdéseket világítja meg előadásában Sanborn püspök úr.Kapcsolódó kiadványok:

A II. Vatikáni Zsinat (illetve az azt követő változások) részletesebb áttekintésével kapcsolatban ajánljuk még ezt a könyvet:


A pápai hivatal és hatalom elvesztésével kapcsolatban:

Anthony Cekada: Hagyományhű katolikusok, tévedhetetlenség és a pápa

Éppen azok tanítanak tévedéseket, illetve hoznak ártalmas törvényeket, akik látszólag az egyházi fennhatóság birtokosai. Hogyan egyeztethető össze ez a tévedhetetlenséggel?

 1,250 Ft
 Letölthető