Más kiadók művei

Más kiadók művei, amelyek szintén megvásárolhatóak nálunk


Pezenhoffer Antal: A magyar nemzet történelme.

A katolikus Egyház és a Habsburg-ház történelmi szerepe

„Béke és Igazság Pilisszentléleki Modell” Alapítvány Út, Igazság, Élet Kiadója, Pilisszentlélek, 1993-2006.
A tartalomból:

A neves pap-szerző formabontó művében teljesen más szemszögből beszél a Habsburg-házról és az uralkodócsalád fő támogatójáról, a katolikus Egyházról. Az utóbbi évszázadoknak még ellentétes politikai irányvonalai is megegyeznek abban, hogy Habsburg királyaink hazánkat elnyomták, szabadságharcainkat, küzdelmeinket vérbe fojtották. A katolikus főpapság ezen évszázadokban mindig támogatta őket, így mindig szembekerült az ún. nemzeti erőkkel.

…Azt fogom kimutatni, mily megbocsáthatatlanul nagyot vétkezett a magyar nemzet önmaga ellen azzal, hogy boldogulását más utakon kereste, mint keresnie kellett volna akkor, ha a főpapságra hallgatott volna. […] A katolikus Egyháznak (s – ami ezzel egyértelmű – a főpapságnak) ugyanis a magyar történelemben is igaza van, mégpedig igaza van nemcsak vallási, hanem magyar nemzeti szempontból is. A helyes magyar hazafiságot mindig a magyar Egyház, tehát a főpapság képviselte, nem pedig ellenfelei. Ez az igazság. Az igazságnak pedig ereje van és az igazságban bízni kell még akkor is, ha terjesztésének, az emberek meggyőzésének eszközei elsősorban nem az igazság képviselőinek a kezében vannak.

Kedves Olvasó, vegye kezébe az első kötetet, és lássa saját szemével a tények rengetegével körülbástyázott igazságot!


  • A 13 kötetes munka az eredeti, puhafedeles kötészettel 39.000 Ft-ért megvásárolható.
  • A sorozat két kötete, a II/1 és II/2 kötet újabb kiadásban – keménytáblával, újratervezett borítóval és újraformázott beltartalommal – is kapható, kötetenként 9000 Ft-ért. (Azért pont ez a két kötet, mert ebből kevesebb volt raktáron az eredeti kiadásban. Ahogy a többi is fogyni kezd, vélhetően azokból is készítünk majd újabb kiadást.)
A II/2 kötet régi és az új kiadása egymás mellett
A II/2 kötet régi és az új kiadása egymás mellett

Az új kiadás az eredeti sorozatba illesztve
Az új kiadás az eredeti sorozatba illesztve


Kapcsolódó kiadványok:

Ugyanezen szerző apologetikája: